Ölelés vagy fojtogatás?

2023.03.30 15:27

A kellemesség mellett a biztonság érzését is adhatja egy közvetlen és lágy érintés; egy ölelés, gyengéd simogatás. Felemelő és támogató érzés ilyen módon magad mellett, a közelben tudni például családtagjaidat, rokonaidat, ismerőseid egy részét. 


Azonban mi a helyzet akkor, amikor ez a közvetlenség már túl sok? Mi történik olyan esetben, amikor ez a lágy érintés inkább gyanúsan mézes-mázos? Mi van olyankor,  amikor egy ölelés inkább már-már fojtogatásnak minősül? Érezted már úgy, mintha bántanának, de a közvetlen körülötted álló, élő, mozgó emberek mégsem ezt látják? És ha esetleg mégis nekik van igazuk és csak túlreagálod az egészet? Ha már hosszú évek óta azt hallod tőlük, hogy ők biza ilyen anyának a te helyedben még a lába nyomát is megcsókolnák, akkor nem lenne érdemes az ő meglátásukat fontolóra venni?

De előfordulhat olyan hirtelen jött szituáció, amikor az ő érveik nem jutnak eszedbe. Megeshet, hogy ezeket az érveket hazugságnak érzed, amikor egy idősebb rokonod vagy ismerősöd a világ legtermészetesebb dolgaként forgatja meg nedves ujját a füledben, majd ugyanazzal a természetességgel megtörli fent említett testrészét a fölsödbe, a nyakad alatt egy 10-12 centivel. Néha ezeket az érveket ámításként éled meg, amikor már nem érzed úgy, hogy a te tested kizárólag a sajátodé. És igen, sajnos akad, amikor a fürdőszobaajtót kérdés-kopogás nélkül rádnyitó szülő vagy testvér társaságát már nem tudod ezzel az elvárt könnyedséggel fogadni. És nem, nem teljesen ok nélküli a leblokkolásod akkor sem, amikor vallaki a bugyid két szélénél fogva elemel a talajtól (prezentálva ezzel, hogy ő erős; te pedig gyönge, bármire használható eszköz vagy csupán).

Nem, ez valóban nem jól van így. Azt hiszem, itt az ideje megtudnod és letisztáznod magadban: ez a mások számára, KÍVÜLRŐL gondoskodásnak, viccnek, játéknak látszó dolog a ZAKLATÁS.

Sajnos nem elég régóta nevezi ezt néven a világ. Viszont mondhatni rá, hogy a civilizációval egyidős ez a civilizáltnak nem nevezhető viselkedés. De tudd, hogy egy ideje már BÜNTETHETŐ, mivel BŰNCSELEKMÉNY számba veszik. Bizonyítása nehéz, de meg kell próbálnod! 

Mehetsz vele ugyan a rendőrségre és tehetsz feljelentést, de ők csupán TÁRGYI bizonyítékok alapján végezhetik jól a munkájukat. Tehát javaslom, ne így kezdj hozzá.

Van valaki benső bizalmasod? Bárki, akinek még a helyzet durvábbra fordulása előtt beszéltél az ezzel kapcsolatos aggályaidról? Ha a válaszod iggen, akkor vedd őt magad mellé: ÍGY már elindulhattok a rendőrségre. Ha többeknek is meséltél ezen kínos eseteidről, őket is vedd magadhoz: minél többen kísérnek el ügyed kapcsán feljelentést tenni, támogatva téged az igazságban, annál megalapozottabbnak számít a zaklatás (a bűncselekmény) valós volta. Ennek alapján már elkezdhetnek nyomozni.

Ha ügyeddel magad vagy csupán, akkor se ess pánikba! Manapság már mindennek utána lehet nézni a neten. Keresd fel a hozzátok legközelebb eső CSALÁDSEGÍTŐ KÖZPONTot és vedd fel velük a kapcsolatot telefonon vagy email-ben. Nagy vonalakban fogalmazd meg nekik a problémádat: ennek alapján vagy behívnak négyszemközti beszélgetésre (ott bővebben, részletesebben elmondhatod, mi történt veled) vagy elmondják a teendőket és a megfelelő szervezetekhez irányítanak. (Az adott ügy természetétől függ, hogy melyik eljárásmódot javasolják.) Onnantól kezdve már jó kezekben vagy: mivel már hivatalos személy áll melletted az ügy kapcsán, már nem utasíthatnak el. Ő már kézben tartja a dolgokat és amennyiben idő látja, EGYÜTT már elmehettek megtenni a feljelentést. Ha így teszel, a rendőrségnek hivatali KÖTELESSÉGE behatóbb nyomozást végezni.